Soppsanering

Vi hjelper deg med soppsanering

Der hussopp og råte har oppstått er det viktig å komme i gang med tiltak for å få fjernet dette før verdier går tapt.

Soppsanering er ikke enkelt og for å være sikker på at all antydning av hussopp er fjernet, er det veldig viktig at arbeidet blir utført av leverandører som har stor kompetanse på området.

Sanering av ekte hussopp kan være en kostbar affære, men det kan være mer kostbart å måtte sanere hussoppen på nytt om 5 år fordi det ikke ble gjort en god nok jobb første gangen.

Bygg- og Malermestertjenesten AS har lang erfaring med både små og store omfang av hussopp og råte. Vi er behjelpelig med å kartlegge omfanget av skadene.

Fjern soppen før den blir helseskadelig

Det er viktig å fjerne hussopp så fort som mulig, for selv om denne soppen i seg selv ikke er helseskadelig, kan den følges senere av muggsopper. Visse muggsopper kan føre til helseproblemer og for eksempel risiko for astma.

Soppskader på bolig

Det skumleste med ekte hussopp er at den kan gjøre så mye mer skade enn andre hussopper. Dette kan den fordi den har lavere krav til både temperatur og fuktighet. Samtidig kan den bre seg gjennom murverk.

Forebygging av sopp

For å forebygge utvikling av soppvekst og soppskader på bygg og bolig, er det viktig å sørge for gode tiltak som hindrer fuktighetstilgang til treverk. Dette gjelder både under oppføring av hus og etterpå. Det er viktig med god ventilasjon, så luften er så tørr som mulig. Velg også byggtekniske løsninger som hindrer dannelse av kondens og lekkasjer.

Når man skal reparere råteskader må årsaken til fuktighetstilgangen fjernes sammen med alt synlig råteangrepet materiale. Vi hjelper deg å fjerne hussopp, og sørger for at soppen heller ikke kommer tilbake.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle